به گزارش همشهری آنلاین، دکتر محمدباقر ضیا در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: مواد ضدعفونی کننده و بهداشتی مانند الکل و ژل های ضدعفونی کننده، به جز ماسک و دستکش به تدریج از تولید، در داروخانه ها توزیع و توسط این واحدها با جدیت و مراقبت عرضه می شوند. در حال حاضر در بسیاری از شهرها و استان ها این اقدام در حال اجراست. اما برای توزیع ماسک و دستکش در داروخانه ها هنوز هیچ اقدامی انجام نشده و هیچ ماسک و دستکشی هم به داروخانه ها تحویل داده نشده است.
ضیا ادامه داد: می بینیم که ماسک و دستکش به راحتی در ابزار فروشی ها و سوپر مارکت ها و بسیاری از مراکزی که شناسنامه دار نیستند، با قیمت های گزاف به فروش می رسد، اما از آنجا که شرکت های توزیع رسمی ماسک و دستکش ندارند که به داروخانه ها ارائه دهند و از طرفی داروخانه ها هم مجاز به خرید از جای دیگر نیستند، در نتیجه ماسک و دستکشی برای توزیع ندارند. مگر اینکه اجازه دهند که داروخانه ها با فاکتور از مراکزی که ماسک دارند، تهیه کنند.
وی گفت: متاسفانه هنوز هیچ برنامه ای برای توزیع ماسک و دستکش به داروخانه ها برای عرضه این اقلام به مردم ارائه نشده است. این اقلام در بازار آزاد عرضه می شوند. روی شیشه برخی مغازه ها هم نوشته شده ماسک و دستکش داریم. اما دریغ از وجود این محصولات در داروخانه ها.
ضیا درباره وضعیت داروهای ضد ویروس مانند تامیفلو که در درمان کرونا هم استفاده دارد هم گفت: از آنجا که فشار مصرف بالا رفته، طبیعتا این داروها از دسترسی کامل خارج شده و از طریق داروخانه های منتخب و دولتی توزیع و عرضه می شوند. امیدوارم که دست اندکاران بتوانند به زودی عرضه را با تقاضا مطابقت دهند.
وی تاکید کرد: البته این قسمت از مساله به تقاضا برمی گردد. تامین و تولید داروها در شرایط عادی برای نیازهای روتین بود، اما اکنون حجم تقاضا بسیار بالا رفته و تا زمانی که تامین و تولید بتواند خودش را با این تقاضا تطابق دهد، زمانبر خواهد بود. تصور می کنم که باید سطح تولید افزایش یابد تا بتوانیم نیاز را پوشش دهیم. به هر حال این کمبود در حال حاضر متاسفانه در برخی از این داروها وجود دارد و توزیع آن هم به سمت داروخانه های منتخب و مراکز دولتی رفته است.
نظر شما